Hevig bloedverlies bij menstruatie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Behandelingen

Het is niet altijd te voorspellen welke behandeling voor u het meest geschikt is. Meestal adviseert de specialist om met de minst ingrijpende behandeling te beginnen. U kunt de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen met uw gynaecoloog bespreken.
Als we lichamelijke afwijkingen vinden die een reden voor het hevige vloeien kunnen zijn, zoals poliepen of vleesbomen in de baarmoederholte, bespreekt de gynaecoloog met u of en hoe we deze kunnen verwijderen. Vaak adviseert de gynaecoloog dan een hysteroscopische operatie. Hierbij brengt de arts een kijkbuis (hysteroscoop) via de vagina in de baarmoeder. Via de kijkbuis is het mogelijk om met kleine instrumenten de poliep of vleesboom te verwijderen.

Bij een heel grote baarmoeder met veel vleesbomen wordt eerst geprobeerd of medicijnen de klachten verminderen. Als dit niet voldoende helpt is het weghalen van de baarmoeder soms de enige oplossing.
Als de gynaecoloog geen duidelijke oorzaak van de hevige menstruaties vindt, zijn er nog verschillende behandelingen mogelijk:

  • Medicijnen zonder hormonen
  • Medicijnen met hormonen
  • Verwijdering van het baarmoederslijmvlies
  • Verwijdering van de baarmoeder.

Onder de kopjes in het linkermenu vindt u hier meer informatie over. Ook vindt u bij ‘Meer informatie’, helemaal onderin deze pagina, informatieve filmpjes hierover.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: