Hartrevalidatie
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum

PEP-module

Tijdens uw hartrevalidatietraject kunt u deelnemen aan de PEP (Psycho-Educatieve Preventie) module. Deze module is gericht op het herstel van het emotioneel evenwicht en het aanpassen van ongezonde leefgewoonten. U kunt op elk moment tijdens uw hartrevalidatie starten met de PEP module.

De bijeenkomsten vinden fysiek en/of digitaal plaats via beeldbellen plaats. U ontvangt de afspraken via Mijn Rijnstate. De eerste bijeenkomst is met de diëtist en psycholoog en vindt fysiek plaats. we starten dit gezamenlijk op met de cardiovasculair verpleegkundige.

Er zijn drie verschillende modules waarvoor u zich kunt aanmelden. Ons advies is om één module te volgen zodat u optimaal kunt werken aan uw persoonlijke gezondheidsdoel. De cardiovasculair verpleegkundige belt u ongeveer twee weken voor de start van de module om dit door te spreken.

Module 1
Stresshantering: onder leiding van de psycholoog

Er zijn drie fysieke en twee digitale groepsbijeenkomsten, onder leiding van een psycholoog, van ongeveer anderhalf uur. Bij de start van de groepsbijeenkomst krijgt u de PEP-klapper uitgereikt en melden we u aan voor een eHealth module van Therapieland als dat nodig is. De eHealth module bestaat uit verschillende stappen waarin u met uw gezondheidsdoel aan de slag gaat. Dit gebeurt met behulp van begeleidende video’s, opdrachten, voorbeelden uit de praktijk en extra informatie over een onderwerp. Dit is ter ondersteuning op de groepsbijeenkomsten. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Omgaan met stress
  • Helpende en storende gedachten
  • Communicatie
  • Perfectionisme
  • Somberheid en depressie

Module 2
Gezonde voeding: onder leiding van de diëtist

Er zijn drie fysieke en één digitale groepsbijeenkomst(en), onder leiding van de diëtist, van ongeveer een uur. Naast deze bijeenkomsten sturen we u vier verschillende voorlichtingsfilms op via Mijn Rijnstate. Het is fijn als u deze bekijkt voor de cursus start. Bij de start van de groepsbijeenkomst krijgt u de PEP-klapper uitgereikt. Tijdens de groepsbijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gezonde voeding (bijvoorbeeld ‘de schijf van 5’)
  • Vetten
  • Zout
  • Gezond gewicht

Module 3
Stoppen met roken: onder leiding van de cardiovasculair verpleegkundige

Deze module vindt individueel plaats, via beeldbellen. Het kan ook telefonisch. Bij de start krijgt u de PEP-klapper digitaal opgestuurd. Naast de individuele gesprekken melden we u aan voor een eHealth module van Therapieland. Het doel van het programma is om ondersteuning te bieden bij het stoppen met roken, door meer inzicht te geven in de verslaving en verschillende praktische handvatten te geven. Deze eHealth module is ter ondersteuning van de individuele gesprekken.

Naast begeleiding zijn er ook verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat de kans om succesvol te stoppen met roken toeneemt bij het gebruik van hulpmiddelen. De hulpmiddelen blijken vooral effectief als u ze combineert met begeleiding. De cardiovasculair verpleegkundige bespreekt deze hulpmiddelen tijdens het gesprek met u.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!