Hartrevalidatie
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum

PEP-module

De PEP-module is gericht op het herstel van het emotioneel evenwicht ofhet aanpassen van ongezonde leefgewoonten. U kunt op elk moment tijdens uw hartrevalidatie starten met de PEP module. PEP staat voor: Psycho-Educatieve Preventie.


Er zijn 3 verschillendede PEP-modules waarvoor u zich kunt aanmelden. U kunt tijdens de hartrevalidatie 1 module volgen. Heeft u meerdere gezondheidsdoelen? Overleg dan met de cardiovasculair verpleegkundige over de mogelijkheden. Zo kunnen we u bijvoorbeeld doorverwijzen naar het Gezondheidsplein

De cardiovasculair verpleegkundige belt u ongeveer 2 weken voor de start van de module om de PEP-module en uw doel door te spreken. 

Thuismeten-app

  • Bent u al wel aangemeld voor de Thuismeten-app? Dan wordt u aangemeld voor de PEP-module en krijgt u voor de start van iedere bijeenkomst of afspraak uitleg, tips en opdrachten via deze app.
  • Bent u nog niet aangemeld voor de Thuismeten-app? Overleg dan met de cardiovasculair verpleegkundige. 

Module 1 

Stresshantering - onder leiding van de psycholoog 

De module Stresshantering bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. De groep bestaat uit 4 tot 12 personen. De bijeenkomsten worden gehouden onder leiding van een psycholoog. Bij de start van de groepsbijeenkomst krijgt u de PEP-klapper uitgereikt. Deze onderwerpen komen aan bod: 

  • omgaan met stress
  • helpende en storende gedachten
  • communicatie
  • perfectionisme
  • somberheid en depressie

Module 2 Gezonde voeding - onder leiding van de diëtist 

De module Gezonde voeding bestaat uit vier groepsbijeenkomsten van ongeveer anderhalf uur. De groep bestaat uit 4 tot 12 personen. De bijeenkomsten worden gehouden onder leiding van de diëtist. Naast deze bijeenkomsten krijgt u toegang tot vier verschillende voorlichtingsvideo’s via Mijn Rijnstate. Het is handig als u deze bekijkt voordat de cursus start. Dan weet u al het nodige over gezonde voeding. Bij de start van de groepsbijeenkomst krijgt u de PEP-klapper uitgereikt. Tijdens de groepsbijeenkomsten komen deze onderwerpen aan bod: 

  • gezonde voeding (onder andere eten volgens ‘de Schijf van Vijf’)
  • vetten
  • zout
  • gezond gewicht 

Module 3 Stoppen met roken - onder leiding van de cardiovasculair verpleegkundige 

De module Stoppen met roken vindt individueel plaats, via beeldbellen. Het kan ook telefonisch. Bij de start krijgt u de PEP-klapper digitaal opgestuurd.
Naast deze persoonlijke begeleiding kunt ook gebruikmaken van verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken. Uit onderzoek is gebleken dat de kans om succesvol te stoppen met roken toeneemt bij het gebruik van hulpmiddelen. De hulpmiddelen blijken vooral effectief als u ze combineert met begeleiding. De cardiovasculair verpleegkundige bespreekt deze hulpmiddelen met u. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: