Hartrevalidatie
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum
Laatste informatie over het coronavirus

Ontspanningsmodule

De module ontspanning is een onderdeel van het programma voor hartrevalidatie, zoals opgenomen in de Richtlijn Hartrevalidatie en toegepast in Rijnstate. De module ontspanning heeft als doel adem- en lichaamsbewustwording en het aanleren van ontspanningstechnieken. Hierdoor kunt u dagelijks leven meer momenten van rust ervaren en beter omgaan met stress.

Tijdens de revalidatie kunt u kennis maken met ontspanningsinstructie. Deze introductieles kan tijdens de revalidatie ingepland worden en heeft als doel u te laten ervaren wat ontspanning kan betekenen. Na afloop van deze introductieles kunt u zich aanmelden voor de module ontspanning.

De module bestaat uit vijf bijeenkomsten van één uur.

Positief effect

Vanuit wetenschappelijke onderbouwing is gebleken dat een ontspanningsprogramma een positief effect levert op hartslag, belastbaarheid, ritmestoornissen, angst en werkhervatting. Bron: Multidisciplinaire Richtlijn Hartrevalidatie 2011, KNGF-richtlijn hartrevalidatie 2011.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: