Hartrevalidatie
Marcel Hovens en patiënt in wachtkamer Rijnstate Vasculair Centrum

Fitmodule

Voordat u begint met de fitmodule krijgt u een fietstest. Als u een hartinfarct en of hartoperatie heeft gehad, bezoekt u tijdens de fitmodule gedurende vijf weken twee keer per week de fysiotherapeut. Als u alleen een dotterbehandeling heeft ondergaan, dan revalideert u gedurende drie weken twee keer per week. De bijeenkomsten duren 75 minuten en u revalideert in een groep van vier personen. Op het programma staan sport, spel en fietsen. Ook maakt de fysiotherapeut gebruik van een loopband en een crosstrainer.

Afhankelijk van de behandeldoelen werkt u aan uw conditie, leert u omgaan met uw grenzen of komt u er juist achter dat u meer kunt dan u had gedacht. De bedoeling is dat uw zelfvertrouwen hierdoor toeneemt. Voor mensen met beperkingen, een handicap of een hoge leeftijd is er een aangepast programma.

De fitmodule wordt, als het nodig is, afgesloten met een fietstest. Hierna volgt een individueel bewegingsadvies en/of doorverwijzing naar een HIB (Hart In Beweging) trimclub.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!