Buikwandcorrectie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Na de operatie

Wat gebeurt er na de operatie?

De operatiewond wordt verbonden met pleisters en een drukkend verband. Uit de buik komen plastic slangetjes (drains), die zorgen voor het afvoeren van bloed en wondvocht. Als er bijna geen vocht meer uit de drains komt, verwijderen we deze. Dit gebeurt meestal enkele dagen na de operatie. Het verwijderen van de drains doet meestal geen pijn, maar veel patiënten vinden het een vervelend gevoel. Het kan zijn dat u met drains naar huis gaat. Deze worden dan later verwijderd op de polikliniek. Op de afdeling krijgt u uitleg hoe u de drains thuis moet verzorgen.

Doordat de specialist tijdens de operatie de huid strak aanspant, kunt u de eerste dagen moeilijk uw benen strekken en rechtop lopen. De tweede dag na de operatie mag u meestal weer opstaan en (gebogen) rondlopen. Als het nodig is, krijgt u iets tegen de pijn.

Na de operatie moet u zes weken een elastische buikband om. Deze meten we aan tijdens uw eerste afspraak bij de gespecialiseerd verpleegkundige.

Voordat u naar huis gaat maken we voor u alvast een afspraak voor controles op de polikliniek Plastische Chirurgie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: