Buikwandcorrectie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De operatie

Hoe verloopt de operatie?

De plastisch chirurg kan gebruikmaken van verschillende operatietechnieken. Hieronder vindt u uitleg over deze technieken. Op welke manier u wordt geopereerd, is een medische beslissing en hoort u van uw plastisch chirurg. De operatie duurt anderhalf tot twee uur.

Wigexcisie

De plastisch chirurg maakt een snee van heup tot heup, vlak boven de schaamstreek. Zo’n snee noemen we ook wel een 'bikinisnee'. De buikhuid wordt tot aan de ribben losgemaakt van de onderliggende spieren en strak getrokken. De navel moet daarbij worden losgesneden. Hierna verwijderen we het teveel aan huid en vet. Als uw buikspieren uitgerekt zijn, worden deze verstevigd. In de glad aangetrokken huid maken we een nieuwe opening voor de navel. De littekens van een buikwandcorrectie lopen meestal deels rond de navel en verder van heup tot heup. In elk geval zoveel mogelijk binnen de 'bikinilijn'. Deze methode heet de wigexcisie.

Fleur de lis

Er is nog een andere operatietechniek, die we kunnen toepassen. Hierbij krijgt u een ankervormig litteken. Deze methode heet Fleur de lis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: