Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden
Laatste informatie over het coronavirus

Start Rijnstate AllergiecentrumPer 1 januari 2021 starten Rijnstate en Allergologie Praktijk Arnhem een nieuw regionaal multidisciplinair allergie centrum: Het Rijnstate Allergiecentrum. De Allergologie Praktijk Arnhem gaat daarbij op in het Rijnstate Allergiecentrum. Hiermee willen we de expertises bundelen en uitbouwen met als doel de patiëntzorg nog verder te verbeteren.

Het Rijnstate Allergiecentrum is gespecialiseerd in alle soorten allergische aandoeningen en overgevoeligheden zoals hooikoorts, astma, geneesmiddelallergie, voedselallergie, wespengifallergie en beroepsallergie.

Verwijzing van uw patiënt

Heeft u een patiënt die u wilt doorverwijzen naar het nieuwe Rijnstate Allergiecentrum? Dan kunt u dit doen via Zorgdomein via de medisch specialistische zorg Allergologie. Binnen ons  multidisciplinaire team doen wij vervolgens de triage zodat de patiënt zo snel mogelijk de juiste zorg krijgt. Daarbij streven wij naar een zo kort mogelijke toegangstijd. Voor spoedzorg is telefonisch overleg mogelijk van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur. U kunt ons hiervoor bereiken op het nummer 088-005 5995. Alle zorg in het Rijnstate Allergiecentrum valt onder de basisverzekering.

Zorg op een hoog niveau

In het Rijnstate Allergiecentrum leveren wij zorg op een hoog expertise niveau. Het is een multidisciplinair centrum met de volgende medisch specialisten: internist-allergologen, kinderarts-allergoloog, kinderartsen, KNO-artsen, dermatologen en longartsen. Zij worden ondersteund door klinisch chemici, gespecialiseerd verpleegkundigen, diëtisten en spreekuurassistenten.

Onderzoek en onderwijs

Naast het bieden van goede zorg heeft het Rijnstate Allergiecentrum als missie om deze zorg te verbeteren door middel van het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en het geven van onderwijs aan diverse zorgprofessionals. Hiermee wordt nieuwe kennis en expertise, zoals innovatieve diagnostiek en therapie, sneller beschikbaar voor patiënten in het centrum. We werken hierbij nauw samen met onderzoekers van de Wageningen Universiteit.  

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de zorg die het Rijnstate Allergiecentrum levert? Dan kunt u ons bellen via telefoonnummer 088-005 5995.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie