Kinderen

Langer in het ziekenhuis blijven

Alle kinderen en jongeren van 0-18 jaar die langer dan één dag en een nacht in het ziekenhuis moeten blijven, worden opgenomen op de kinderafdeling.

Uw kind wordt binnenkort opgenomen. Een goede voorbereiding is belangrijk. Uit ervaring weten wij dat kinderen een nare ervaring beter kunnen verwerken als ze weten wat hen te wachten staat.

Voorbereiding

Vertel uw kind op eenvoudige wijze en zo eerlijk mogelijk wat er gaat gebeuren. Benoem ook de vervelende en eventueel pijnlijke dingen. Oudere kinderen willen meestal precies weten wat er gaat gebeuren. Jonge kinderen hebben aan een korte en eenvoudige uitleg voldoende. Met spelmateriaal zoals poppen, dokters, koffertje en boekjes maakt u uw verhaal snel duidelijk. Boekjes hiervoor zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of in een boekenwinkel.

Of kijk samen met uw kind een van de voorlichtingsfilmpjes.

Op aanvraag kunt u van tevoren samen met uw kind de kinderafdeling bezoeken. Een pedagogisch medewerkster kan uw kind voorbereiden op een operatie, ingreep of onderzoek. Dit is een goede aanvulling op de voorbereiding die u thuis al kunt geven. Uw kind krijgt tijdens deze voorbereiding een film of foto's te zien, er worden materialen bekeken waarmee geoefend kan worden en handelingen die tijdens de opname voor komen worden uitgelegd. Natuurlijk wordt ook de afdeling bekeken, zodat u en uw kind weten waar hij wordt opgenomen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: