Kinderen

Anesthesie bij kinderen

In een aantal gevallen kunnen u en uw kind kiezen tussen narcose door middel van een prikje of een kapje. Voor kleine kinderen, van baby tot kinderen van circa vijf à zes jaar, wordt vaak gekozen voor een narcose die begint met een kapje. Bij sommige operaties is het mogelijk een plaatselijke verdoving te geven. Dat wordt vooraf tijdens het gesprek met de anesthesioloog met u besproken.

Narcose

Tijdens de narcose wordt uw kind in diepe slaap gebracht, zodat hij of zij niets van de operatie merkt. Uw kind wordt weer wakker als de operatie achter de rug is en zal zich niets van de operatie kunnen herinneren.

Bij narcose via het kapje voor de neus/ mond ademt uw kind anesthesiedampen in, die ervoor zorgen dat uw kind in slaap valt. Tijdens het in slaap vallen kan een kind soms ongecontroleerde bewegingen maken met armen, benen en ogen. Dit is heel gewoon en niet zorgwekkend. Om veiligheidsredenen krijgen kinderen vaak alsnog een infuusnaaldje als ze onder narcose zijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: