Kinderen

Een dag in het ziekenhuis

Tijdens de dag in het ziekenhuis zal uw kind in korte tijd veel beleven. Dit kan spannend of bedreigend zijn. Daarom is het van belang hem goed voor te bereiden op wat hem te wachten staat. Vertel op eenvoudige wijze wat er gaat gebeuren en waarom.

Wat u aan uw kind vertelt, hangt af van de leeftijd. Oudere kinderen willen meestal precies weten wat er met hen gaat gebeuren. Jonge kinderen hebben voldoende aan een korte, eenvoudige uitleg. Met hulp van spelmateriaal (poppen, dokterskoffertje, boeken) maakt u het verhaal nog duidelijker.

Het is voor uw kind het prettigst als de ouder die hem voorbereidt ook degene is die op de opnamedag meekomt. Begin uw voorbereiding niet te lang van tevoren. Voor de meeste kinderen is een goed tijdstip om er enkele dagen voor de opname over te beginnen.

Met wat oudere kinderen kunt u er rustig wat eerder over spreken. Vraag aan uw kind het verhaal aan u terug te vertellen. Zo komt u er vanzelf achter wat hij nog niet begrepen heeft.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: