Navelbreuk en bovenbuikbreuk
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De bovenbuikbreuk

Een bovenbuikbreuk (hernia epigastrica) komt door een zwakke plek in de buikwand, precies in de middenlijn van de bovenbuik. Het verschil met de navelbreuk is dat bij deze breuk meestal geen buikinhoud naar buiten puilt. Er puilt alleen vetweefsel naar buiten. Vaak heeft iemand meerdere bovenbuikbreuken. Een bovenbuikbreuk komt vaker voor bij mannen. Meestal geeft deze breuk geen klachten, maar soms kan het pijn doen. Meestal zit er alleen vetweefsel in de breukzak. Daarom heeft een beklemming geen ernstige gevolgen.

Behandeling

 

Als u klachten heeft, dan kan een operatie helpen. De chirurg sluit dan de breukpoort. Tijdens de operatie kijkt de chirurg meteen of u meerdere bovenbuikbreuken heeft. Deze worden dan meteen gesloten. Als dat zo is, wordt het litteken langer dan u had verwacht, Meestal gebeurt de operatie in dagbehandeling.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: