Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Hartinfarct

U heeft een hartinfarct gehad, waardoor u in het ziekenhuis terecht bent gekomen. Wat kunt u verwachten van de behandeling in het ziekenhuis en wat kunt u zelf doen als u weer thuis bent?

Wat is een hartinfarct?

Bij een hartinfarct raakt een bloedvat van het hart plotseling volledig of voor een deel afgesloten. Dit komt vaak door aderverkalking. Aderverkalking is een ziekte van de vaatwand die tot een acute (plotselinge) volledige of gedeeltelijke afsluiting kan leiden op het moment van een hartinfarct. De meeste mensen herkennen een hartinfarct aan een drukkende pijn op de borst die uitstraalt naar de armen, schouderbladen, hals, kaak of maagstreek. Ook zweten en misselijkheid of braken komt voor.

Vrouwen hebben soms vage klachten die niet meteen aan hartproblemen doen denken. Deze klachten zijn bijvoorbeeld pijn in de bovenbuik, kaak, nek of tussen de schouderbladen; ​kortademigheid; extreme moeheid; duizeligheid; onrustig gevoel; snelle ademhaling.

Patiëntervaringen

‘Zorg ervoor dat je energie niet opraakt’
Astrid Gruis - hartinfarct.jpg

Zorgassistente Astrid Gruis komt op haar eigen afdeling te liggen met een hartinfarct. De behandeling is succesvol maar ze moet haar conditie weer volledig opbouwen. "Veel patiënten vinden het fijn als ik kan delen wat ik heb meegemaakt."  

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: