Fluorescentie-angiografie (FAG)
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na het onderzoek

Wat gebeurt er na het onderzoek? 

  • U blijft nog vijftien minuten op de polikliniek om er zeker van te zijn dat u niet overgevoelig reageert op de vloeistof.
  • Na het onderzoek ziet u tijdelijk minder goed. Dit komt door het flitslicht van de fotocamera en doordat uw pupillen tijdelijk wijder zijn. Het is vaak prettig om een zonnebril te dragen na het onderzoek.
  • De gebruikte kleurstof geeft uw huid en soms uw oogwit tijdelijk een gele kleur. In de loop van de dag plast u de kleurstof uit. Uw urine kan de eerste 24 tot 48 uur een vreemde, vaak bruine kleur hebben.
  • Door de kleurstof bent u 24 uur extra gevoelig voor zonlicht. De eerste 24 uur na het onderzoek mag u daarom niet in de zon zitten en geen gebruikmaken van de zonnebank.

Wanneer krijgt u de uitslag? 

U spreekt met uw oogarts af of u de uitslag van het onderzoek telefonisch krijgt of tijdens een controle op de polikliniek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: