Correctie van de bovenarmen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de operatie

Wat gebeurt en na de operatie?

Meestal mag u na een dag weer naar huis. Na de operatie kunt u pijn hebben, hiervoor gebruikt u de pijnstilling die in het ziekenhuis is geadviseerd. Het geopereerde gebied kan gezwollen zijn, waardoor de huid ook gespannen kan aanvoelen. Het ontwikkelen van pijnlijke bloeduitstortingen komt regelmatig voor. Tevens kunnen er vochtophopingen ontstaan, dit trekt na ongeveer twee tot zes weken meestal vanzelf weer weg. Door hoge weefselspanning kan de wond een tot twee weken na de operatie op sommige plekken wat opengaan. U kunt dan het beste contact opnemen met de polikliniek om te overleggen en eventueel een extra controle in te plannen.

Waar moet u op letten als u weer thuis bent?

Om sneller te genezen mag u de eerste zes weken na de operatie niet sporten. Na die tijd kunt u langzaam uw normale activiteiten weer oppakken. Om verkleuring van de littekens te voorkomen is het belangrijk dat u de littekens drie tot zes maanden goed tegen zon beschermt. Dit doet u door niet in de directe zon te gaan of een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: