Correctie van de bovenarmen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De operatie

Hoe verloopt de operatie?

De plastisch chirurg bespreekt met u hoe de operatie gaat en waar de littekens komen. Het litteken loopt aan de binnenzijde van uw bovenarm en start veelal net boven uw elleboog en loopt door tot in uw oksel. Vaak wordt het verwijderen van de overtollige huid gecombineerd met een liposuctie, het desbetreffende gebied wordt dus eerst uitgedund alvorens er overtollige huid wordt verwijderd. Meestal gebruiken we oplosbare hechtingen en soms met agraves (kleine nietjes) afhankelijk van de kwaliteit van de huid.

In de meeste gevallen wordt er een dun slangetje (drain) achtergelaten om het wondvocht en/of bloed af te voeren. Wanneer er weinig of geen vocht meer in de drains komt, verwijderen we de drains na enkele dagen. Het is mogelijk dat u met drains naar huis gaat. Als dat het geval is, krijgt u vooraf een uitgebreide uitleg van de verpleegkundige. De drains worden op de polikliniek of afdeling verwijderd wanneer de drains 30 ml of minder per 24 uur produceren.

Uw armen verbinden we met een drukverband, dat we na enkele dagen verwijderen. Vanaf deze tijd draagt u uw drukkleding. Advies over het dragen van drukkleding krijgt u van de verpleegkundig consulent tijdens uw gecombineerde afspraak.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: