Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. M. van den Brand

Patholoog
Pathologie is een diagnostisch specialisme waarbij we ons richten op de juiste diagnose en daarmee de best mogelijke behandeling voor de patiënt. Hoewel de basis van ons vak nog steeds bestaat uit het beoordelen van cellen en weefsels onder de microscoop met kleuringen die al meer dan honderd jaar bestaan, zijn er daarnaast grote technologische ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Doordat we werken binnen een groot samenwerkingsverband lukt het deze nieuwe technieken snel naar de patiëntenzorg te brengen. Dit doen we in nauw overleg met de behandelend arts en andere diagnostische specialismen waarbij het veel voldoening geeft als het lukt om samen een lastige diagnostische ‘puzzel’ op te lossen.

Opleiding en werkervaring

Michiel van den Brand (1984) volgde de opleiding Geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen (2009) met aansluitend de opleiding tot patholoog in het Radboudumc Nijmegen, Jeroen Bosch Ziekenhuis Den Bosch en Stichting PAMM Eindhoven.

Tijdens de opleiding heeft hij zich verdiept in hematopathologie door het doen van onderzoek en aanvullende stages, onder andere in het Hospital Clìnic in Barcelona. Zijn promotieonderzoek naar betere diagnostiek van laaggradige B-cel lymfomen is in de afrondende fase. Na de afronding van zijn opleiding werkt hij sinds 2016 bij Rijnstate (DNA Pathologie).

Speciale aandachtsgebieden

  • Haematopathologie
  • Gynaecopathologie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Pathologie
  • European Society of Pathology
  • Royal College of Pathologists
  • European Association for Haematopathology
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: