Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Traumatologie

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan een gebroken been, gebroken arm of een ontwrichte schouder), dan wordt u behandeld door traumachirurgen en orthopedische chirurgen. De behandeling van zo'n acute verwonding noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de Spoedeisende Hulp en eventueel een operatie gaat u naar de verpleegafdeling Traumatologie en later voor controle naar de polikliniek Chirurgie/Orthopedie van Rijnstate.

De unieke samenwerking tussen chirurgie en orthopedie bij Rijnstate is vooral merkbaar in de traumazorg en verzekert een continue kwaliteit van zorg. Daarnaast werken de orthopeden en traumachirurgen samen met de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc in Nijmegen.

Geriatrische Traumatologie

Geriatrische Traumatologie is een onderdeel binnen de verpleegafdeling Traumatologie. Hier werken verschillende zorgverleners samen bij de behandeling van kwetsbare ouderen met een heupfractuur van boven de 70 jaar. Naast de orthopedisch chirurg en traumachirurg is op deze afdeling ook de klinisch geriater (de ouderenarts) medebehandelaar. Deze medisch specialisten werken samen met verpleegkundig specialist, verpleegkundigen en andere professionals. Er is veel aandacht voor zelfredzaamheid, ondervoeding, botontkalking en valpreventie. Uniek is de dagelijks activiteitenbegeleiding. Het dagelijkse ritme wordt gestimuleerd en daarbij is het gezamenlijk eten een belangrijk doel.

De samenwerking tussen de verschillende specialismen en de gespecialiseerde zorg voor deze groep patiënten heeft als resultaat een hoge kwaliteit van zorg en minder complicaties bij deze kwetsbare groep patiënten.

Patiëntervaringen

'Ik voel me veel fitter'

Door een ongelukkige val op zijn werk, breekt Mark Eikelkamp (35) zijn scheen- én kuitbeen. 'Zo fijn als beschuit’, vergelijkt traumachirurg Albert Pull ter Gunne de botten van Mark. Het advies voor sneller herstel: flink afvallen. En dat lukt hem. Mark weet maar liefst 60 kilo kwijt te raken. “Dit ongeluk heeft me echt wakker geschud.”

 

Lees zijn verhaal of Alle patiëntervaringen

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Start onderzoek PENG-blokkade om operatie bij heupfractuur bij kwetsbare patiënten te voorkomen

Rijnstate is gestart met een onderzoek naar de behandeling van geriatrische patiënten met een gebroken heup. Deze vaak kwetsbare patiënten kunnen of willen niet altijd geopereerd worden. Een zogenaamde PENG-blokkade kan voor deze patiënten blijvend verlichting geven. Klinisch geriater Hugo Wijnen, anesthesioloog Jan Willem Kallewaard en traumatoloog Edo Hekma leiden in Rijnstate een multidisciplinair onderzoek naar deze behandeling.

Lees meer
Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal intensiveren samenwerking in sportgeneeskundige zorg voor de regio

Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) gaan nog intensiever samenwerken om de bijdrage aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de regio te vergroten. Het functioneren van de patiënt en aandacht besteden aan gezondheid, gedrag (voeding, sport en bewegen) en preventie staan hierbij voorop. Vandaag ondertekenden beide partijen een nieuwe overeenkomst om hun krachten te bundelen.

Lees meer
Serviceassistent staat aan het bed van een patiënt en schenkt koffie in
Rijnstate pakt ondervoeding aan

Via de Alliantie Voeding in de Zorg werkt Rijnstate samen met Wageningen University & Research aan het verbeteren van de eiwit- en energie-inname van ouderen op de afdeling geriatrische traumatologie. Recent zijn de voedingsinname en de voedingsregistratie in kaart gebracht.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: