Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Traumatologie

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan een gebroken been, gebroken arm of een ontwrichte schouder), dan wordt u behandeld door traumachirurgen en orthopedische chirurgen. De behandeling van zo'n acute verwonding noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de Spoedeisende Hulp en eventueel een operatie gaat u naar de verpleegafdeling Traumatologie en later voor controle naar de polikliniek Chirurgie/Orthopedie van Rijnstate.

De unieke samenwerking tussen chirurgie en orthopedie bij Rijnstate is vooral merkbaar in de traumazorg en verzekert een continue kwaliteit van zorg. Daarnaast werken de orthopeden en traumachirurgen samen met de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc in Nijmegen.

Geriatrische Traumatologie

Geriatrische Traumatologie is een onderdeel binnen de verpleegafdeling Traumatologie. Hier werken verschillende zorgverleners samen bij de behandeling van kwetsbare ouderen met een heupfractuur van boven de 70 jaar. Naast de orthopedisch chirurg en traumachirurg is op deze afdeling ook de klinisch geriater (de ouderenarts) medebehandelaar. Deze medisch specialisten werken samen met verpleegkundig specialist, verpleegkundigen en andere professionals. Er is veel aandacht voor zelfredzaamheid, ondervoeding, botontkalking en valpreventie. Uniek is de dagelijks activiteitenbegeleiding. Het dagelijkse ritme wordt gestimuleerd en daarbij is het gezamenlijk eten een belangrijk doel.

De samenwerking tussen de verschillende specialismen en de gespecialiseerde zorg voor deze groep patiënten heeft als resultaat een hoge kwaliteit van zorg en minder complicaties bij deze kwetsbare groep patiënten.

8,4

Gemiddelde waardering van patiënten.

Bron

Rijnstate patiëntervaringsonderzoek (PREM) voor de afdeling Traumatologie.

Patiëntervaringen

'Ik voel me veel fitter'

Door een ongelukkige val op zijn werk, breekt Mark Eikelkamp (35) zijn scheen- én kuitbeen. 'Zo fijn als beschuit’, vergelijkt traumachirurg Albert Pull ter Gunne de botten van Mark. Het advies voor sneller herstel: flink afvallen. En dat lukt hem. Mark weet maar liefst 60 kilo kwijt te raken. “Dit ongeluk heeft me echt wakker geschud.”

 

Lees zijn verhaal of Alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: