Rijnstate

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.

Fototherapie thuis: 'Het was vooral fijn dat de baby het zo relaxed vond'

Na de geboorte zien de meeste baby’s de eerste dagen een beetje geel. Dit komt doordat bilirubine, een bepaalde afbraakstof, uit het bloed in de huid van de baby terechtkomt. Meestal verschijnt dat geelzien binnen een week. Soms gebeurt dat niet, en gaat een baby erg geel zien. Dat kan een teken zijn van een te hoog bilirubinegehalte.

Lees meer

Prehabilitatieprogramma Fit voor je darmkankeroperatie: ‘Ik kreeg al snel het gevoel terug dat ik er weer was’

Een operatie is een behoorlijke aanslag op het lichaam. Maar hoe fitter de patiënt, hoe succesvoller de operatie kan zijn en hoe sneller het herstel. Daarom hebben we bij Rijnstate het programma ‘Prehabilitatie voor patiënten met darmkanker’. Marcel Dicks (61) deed hieraan mee. “Ik wilde voor mezelf zo sterk mogelijk die operatie in.”

Lees meer

Thuistoediening immunotherapie: ‘Thuis word je niet geconfronteerd met het ziek-zijn’

Al in 2005 wordt bij Marina (75) borstkanker geconstateerd. Na een succesvolle behandeling lijkt ze ‘schoon’, maar uiteindelijk zijn er toch uitzaaiingen in haar longen. Chemobehandelingen en immunotherapie volgen, waarop ze eveneens goed reageert. Met de immunotherapie blijft Marina uit voorzorg echter doorgaan. Sinds oktober 2021 krijgt ze die thuis toegediend.

Lees meer

‘Met thuismonitoring kan ik lekker in mijn eigen omgeving blijven’

Als de vliezen vroegtijdig breken. Als de bloeddruk te hoog wordt. Of als de baby achterblijft in groei. In sommige situaties is het belangrijk om tijdens een zwangerschap moeder en kindje extra goed in de gaten te houden. Tot voor kort werden deze vrouwen opgenomen op de afdeling Geboortezorg of kwamen ze voor een hartfilmpje dagelijks naar de polikliniek van Rijnstate. Nu biedt het ziekenhuis ook een andere optie aan: thuismonitoring, via een mobiel CTG.

Lees meer

‘Niet alles hoeft meteen levensbedreigende kanker te zijn’

Wat begint als een poliep kan uitgroeien tot darmkanker. Om die ziekte voor te zijn worden alle mannen en vrouwen tussen 55 en 75 jaar iedere twee jaar uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Zo ook Gert Elferink (73). De uitslag was niet positief. Afgelopen februari werd bij hem 15 centimeter weefsel verwijderd bij de endeldarm. “Binnen een paar weken lag ik onder de operatierobot.”

Lees meer

‘Door Mijn Rijnstate heb ik meer regie op mijn ziekte'

Sinds haar elfde heeft Maree de Randamie (40) uit Arnhem de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van de darmen. Ze heeft een drukke baan en maakte voor corona opdook graag verre reizen. Om haar leven zo veel mogelijk te kunnen leven zoals ze wil, is het belangrijk dat ze haar ziekte zo goed mogelijk begrijpt, beschrijft ze in dit blog. En ook hoe ons patiëntenportaal Mijn Rijnstate daarbij helpt.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!