Aandoening, behandeling en onderzoek
Serviceassistent staat aan het bed van een patiënt en schenkt koffie in

Zoledroninezuur (endocrinologie en reumatologie)

U heeft met uw behandelend arts afgesproken om het medicijn zoledroninezuur (Aclasta) te gaan gebruiken. In deze folder krijgt u algemene informatie over deze behandeling. Het is mogelijk dat het bij u anders gaat.

Wat is zoledroninezuur?

Zoledroninezuur is een medicijn tegen botontkalking.

Het behoort tot de groep medicijnen die we bisfosfonaten noemen. Meestal start u met bisfosfonaten in tabletvorm. Als u deze tabletten niet goed verdraagt, krijgt u het via een infuus. Dat geldt ook als u ooit ernstige slokdarm- en/of maagklachten of een maagverkleining heeft gehad.

U krijgt deze behandeling 1 keer per jaar. Om verdere botontkalking tegen te gaan, zijn meerdere behandelingen met zoledroninezuur nodig.

Waarom zoledroninezuur?

U krijgt zoledroninezuur (Aclasta) voorgeschreven, omdat u (risico op) osteoporose (botontkalking) heeft.

Zoledroninezuur remt de botafbrekende cellen. Hierdoor verbetert de botdichtheid. Het bot wordt sterker en op deze manier vermindert de kans op een botbreuk. Het medicijn helpt zo de balans tussen botopbouw en botafbraak.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: