Sigmoïdscopie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na het onderzoek

Wat gebeurt er na het onderzoek?

Na het onderzoek kunt u nog last hebben van darmkrampen en lucht in uw darmen. We raden u aan om na het onderzoek nog even naar het toilet te gaan, voordat u naar huis gaat. U kunt met het openbaar vervoer naar huis maar u mag ook zelf rijden. De arts verwerkt de bevindingen van het onderzoek in een digitaal verslag. Dit verslag sturen wij ook naar uw huisarts.

Wanneer krijgt u de uitslag?

Voordat u naar huis gaat krijgt u een brief mee met daarin de uitslag en het verdere beleid. Als er biopten genomen zijn, krijgt u de uitslag van het weefselonderzoek bij uw volgende bezoek aan de polikliniek. Het kan ook zijn dat u het telefonisch of per post    ontvangt via de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. 

Risico's en complicaties

Een sigmoïdscopie is over het algemeen een veilig onderzoek. Complicaties komen zelden voor. De belangrijkste complicatie die genoemd kan worden is een darmperforatie (gaatje in de darmwand). De kans hierop is groter als de darmwand ernstig is ontstoken of als er slijtage is, in de vorm van divertikels (uitstulpingen). Als er sprake is van een darmperforatie, kunnen we dit in de meeste gevallen direct behandelen. In een enkel geval is een operatie noodzakelijk.

Neem contact op met de afdeling Endoscopie of de Spoedeisende Hulp als u steeds meer buikpijn krijgt of last heeft van bloedverlies na het onderzoek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: