Sachse (plasbuisoperatie)
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de operatie

Na de operatie gaat u voor korte tijd naar de uitslaapkamer. Als u weer voldoende bij kennis bent en de controles goed zijn, wordt u teruggebracht naar de verpleegafdeling. Op de afdeling belt de verpleegkundige uw eerste contactpersoon.

Na de operatie heeft u een infuus voor het toedienen van vocht. Als u zich goed voelt mag u voorzichtig beginnen met eten en drinken.
Tijdens de operatie krijgt u een katheter voor het afvoeren van de urine. Dit is een plastic slangetje dat via de plasbuis in de blaas wordt aangebracht.
Vanaf de avond van de operatie krijgt u dagelijks een injectie met Fraxiparine. Dat is een antistollingsmiddel. Dit krijgt u om te voorkomen dat een bloedstolsel een bloedvat afsluit (trombose).
De dag na de operatie komt de zaalarts bij u langs. Een zaalarts is een arts met een afgeronde studie Geneeskunde. Deze werkt onder supervisie van uw behandelend uroloog. Tijdens het bezoek heeft de zaalarts aandacht voor uw algeheel herstel, pijn en bewegen. De zaalaarts beoordeelt of de katheter en het infuus verwijderd kunnen worden. Een enkele keer blijft de katheter langer zitten, ook na ontslag uit het ziekenhuis. Het is normaal dat de urine een beetje bloederig is in het begin. Het wondje in uw plasbuis moet genezen.

Na de operatie krijgt u, afhankelijk van uw klachten, pijnstilling. De anesthesist schrijft de pijnstilling voor. 

Als het plassen goed gaat, mag u naar huis. Dit is meestal op de dag na de operatie, in de loop van de middag.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: