Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


10.000e staaroperatie voor oogarts Diederik Cohen Tervaert

18-05-2017 

Onze oogarts Diederik Cohen Tervaert heeft zijn 10.000e staaroperatie uitgevoerd. Het gaat om staaroperaties met de techniek phaco-emulsificatie. Cohen Tervaert is de eerste van onze oogartsen die dit aantal bereikt. Alle oogartsen van Rijnstate bij elkaar voeren elk jaar meer dan 3.000 staaroperaties uit.

Cohen Tervaert begon in 1988 met staaroperaties, maar de techniek was toen anders, vertelt hij. “We deden er toen per patiënt nog een half uur over, omdat de operatie vaak onder narcose plaatsvond of met een verdovingsprikje achter het oog. Inmiddels gebruiken we bij 98 procent druppels om het oog te verdoven. De procedure duurt tegenwoordig maar een kwartier.” De oogarts vierde zijn 10.000e ingreep met een grote taart voor de afdeling Oogheelkunde en de operatiekamer.

Diederik Cohen Tervaert op de polikliniek Oogheelkunde in Velp

Diederik Cohen Tervaert op de polikliniek Oogheelkunde in Velp


‘Geen operatie is hetzelfde’

Met de oude staaroperaties erbij gerekend komt Cohen Tervaert zelfs ver boven de 10.000 ingrepen uit. “De 10.000 is gerekend vanaf 1997.” Bij de meeste staaroperaties wordt een standaardlens geplaatst, maar soms ook een torische lens (bij een cilinderafwijking) of een multifocale lens. Is een staaroperatie nog wel interessant na zo veel keer? “Jazeker, want elke patiënt is weer anders. De ene ingreep is lastiger dan de andere.” Dus op naar nog eens 10.000? “Ik doe mijn best!”

Meer weten?
Kijk dan op de pagina over staar
Of op het profiel van Diederik Cohen Tervaert