Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Rijnstate zoekt spermadonoren

31-03-2014 

De spermabank van Rijnstate is op zoek naar nieuwe spermadonoren. Rijnstate zoekt hiervoor gezonde mannen tussen 20 en 44 jaar die heteroseksuele en lesbische stellen en alleengaande vrouwen willen helpen met hun wens om zwanger te worden. Landelijk is er een nijpend tekort aan spermadonoren. Rijnstate heeft nieuwe donoren nodig en doet een oproep aan gezonde mannen om zich hiervoor aan te melden.


De enige optie

Een kind krijgen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds meer vrouwen (en hun partners) hebben hier mee te maken. Circa 10% van alle paren heeft moeite met zwanger worden. Kunstmatige inseminatie met donorzaad is voor lesbische stellen, alleengaande vrouwen en voor stellen waarvan de man geen zaadcellen heeft de enige behandeloptie. De wachttijd voor deze behandeling is op dit moment bijna een jaar en vanwege het tekort aan donoren en de toenemende vraag naar donorsperma loopt deze wachttijd alleen maar op.

Wil je meer weten?

Rijnstate wil extra aandacht voor het spermadonorschap. Naast een oproep via social media besteedt Rijnstate deze week extra aandacht aan het onderwerp op facebook met korte filmpjes, een ervaringsverhaal van een spermadonor en door vragen te beantwoorden. Kijk voor meer infomatie op www.rijnstate.nl/spermadonor.