Uw ziekenhuis met lokaties in Arnhem, Zevenaar, Velp, Dieren en Arnhem-Zuid.


Internist-endocrinoloog Hans de Boer wint Novo Nordisk prijs 2017

14-02-2017 

Tijdens de Dutch Endocrine Meeting afgelopen vrijdag 10 februari werd de Novo Nordisk prijs van 2017 uitgereikt aan internist-endocrinoloog Hans de Boer. Hans de Boer doet vanuit Rijnstate al jarenlang wetenschappelijk onderzoek.

De onderzoeksvragen van Hans de Boer komen voort uit zijn dagelijkse praktijk en beslaan daarom het hele vakgebied van de endocrinologie, het vakgebied dat zich bezig houdt met aandoeningen die veroorzaakt worden door storingen in de hormonen of in de stofwisseling. Van hypofyse- tot schildklier en bijnierziekten en van botstofwisselingsziekten tot suikerziekte en overgewicht.

Zijn onderzoek kenmerkt zich door heldere onderzoeksvragen gericht op praktische oplossingen. Hij denkt out of the box en zoekt een goed onderbouwd antwoord op gewone problemen die in de dagelijkse praktijk voorkomen en waarop nog niet altijd een goed antwoord voorhanden is, zoals bijvoorbeeld 'hoe kan een vitamine D tekort het best behandeld worden'.


Over de Novo Nordisk prijs
De Novo Nordisk prijs van 10.000 euro wordt jaarlijks toegekend en heeft het doel onderzoek te stimuleren in het brede vakgebied van de endocrinologie. De prijs is door Novo Nordisk B.V. ter beschikking gesteld aan de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie en wordt uitgereikt sinds 1989.

Opvallend is dat Hans de Boer de eerste winnaar is die werkzaam is in een niet academisch ziekenhuis.

Bekijk ook de prijswinnaars van de afgelopen jaren »