Zweetklieroperatie
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Behandelmogelijkheden

Er zijn twee behandelmogelijkheden:

  • conservatief (geen operatie)
  • operatief

Welke behandeling u krijgt, ligt eraan hoe de situatie bij u is.

Conservatief

Als u een lichte vorm van ontsteking heeft, krijgt u een conservatieve behandeling. Soms wordt er een antibioticakuur voorgeschreven. Verderop leest u wat u kunt doen om het gebied rustig te houden.

Operatief

Acute operatie

  • Als u een ontsteking heeft met een abces wordt u direct geopereerd.

Operatie op afspraak

  • Als u steeds terugkomende (recidiverende) problemen heeft.
  • Als u uitgebreide chronische (aanhoudende) ontstekingsproblemen heeft.

De arts bepaalt of de operatie poliklinisch gedaan kan worden. Als dat zo is, dan gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Beslist de arts dat de operatie moet gebeuren onder algehele anesthesie (narcose) of lokale verdoving (ruggenprik), dan gebeurt dit in een dagbehandeling of u wordt kort opgenomen.

Soms is plastische chirurgie een mogelijkheid. Dat gebeurt alleen als u heel uitgebreide, meestal lang bestaande problemen heeft die niet op een andere manier tot rust te brengen zijn. Bij deze operatie wordt het hele gebied in de oksel of lies verwijderd. Het gebied wordt daarna bedekt met een huidtransplantaat. Dit is een heel grote operatie die bijna nooit nodig is. Hier bespreken we deze operatie niet verder.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: