Wratten
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Behandeling van wratten met de Nd:YAG laser

We gebruiken de Nd:YAG laser om wratten met bloedvaatjes te behandelen. In bloed zit het stofje hemoglobine. Het hemoglobine neemt het (laser)licht uit het handstuk op en zet dit om in warmte. Door de warmte lossen de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Hierdoor stolt het bloed en verdwijnen de vaatjes in de wrat. De voeding van de wrat verdwijnt en de wrat sterft hierdoor af.

U hoeft voor deze behandeling niet verdoofd te worden. Het voelt alsof er een elastiekje op uw huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat een paar minuten duurt. Na de behandeling kunt u alles weer doen.

Wat kunt u doen voor de behandeling?

  • Vijl de wrat iedere dag glad met een stukje schuurpapier en gooi dit daarna weg. U kunt dit ook doen met een eeltvijl of puimsteentje.
  • Gebruikt u Ditranol Collodium Salicylzuur FNA dan moet u hier 1 week voor de laserbehandeling mee stoppen.

Wat kunt u doen na de behandeling?

  • Als u behandeld bent met de Nd:YAG laser dan hoeft u na de behandeling nergens rekening mee te houden.

Hoeveel behandelingen met de Nd:YAG laser heeft u nodig?

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van het behandelgebied en de ernst van de aandoening. Over het algemeen zijn er één tot drie behandelingen nodig om het effect te beoordelen. Tussen de behandelingen zit een rustperiode van minimaal 6 tot 8 weken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: