Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Trommelvliesbuisjes bij kinderen

U heeft samen met de KNO-arts besloten dat uw kind trommelvliesbuisjes krijgt. Hier leest u meer over de behandeling en wat u kunt verwachten.

Wat zijn trommelvliesbuisjes?

Vocht achter het trommelvlies veroorzaakt bij kinderen vaak oorpijn en slechthorendheid. Daarom krijgt uw kind trommelvliesbuisjes. Dit zijn heel kleine buisjes, niet groter dan een speldenknop. Die plaatsen we onder narcose in het trommelvlies. Het buisje maakt een opening in het trommelvlies, zodat het vocht kan worden afgevoerd. Door het buisje kan er ook lucht in de holte (middenoor) achter het trommelvlies komen. Het slijmvlies van het middenoor wordt daardoor rustig en maakt minder vocht aan. Het oor werkt dan weer normaal.

Het buisje kan enkele maanden tot zelfs enkele jaren blijven zitten. Het valt er daarna uit en het gaatje sluit meestal vanzelf. Soms moeten we opnieuw buisjes plaatsen, omdat de klachten terugkomen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: