Traanwegsondage bij kinderen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Na de sondage

Uw kind wordt naar de uitslaapkamer gebracht, waar u weer samen kunt zijn. De verpleegkundige vertelt u wanneer u en uw kind terug kunnen naar de kinderdagverpleging.

In sommige gevallen kan er een beetje bloed uit de neus van uw kind komen. Over het algemeen stopt het bloeden na korte tijd.

De oogarts geeft u een recept mee voor druppels en neusspray.

  • Tobradex oogdruppels: 3 maal per dag voor het oog aan de kant van de sondage.
  • Xylometazoline neusspray 0,05%, 2 maal per dag in de neus aan de kant van de sondage als er sprake is van wat bloedverlies. De oogdruppels gebruikt u een week.

Als uw kind goed hersteld is van de narcose mag u met uw kind naar huis. De oogarts belt u de volgende ochtend. Douchen en baden mag wel gewoon, maar zwemmen wordt de eerste week afgeraden.

Complicaties 

Bij iedere operatie kunnen complicaties voorkomen. Er kan bijvoorbeeld een onverwachte bloeding optreden. Een dergelijke complicatie is goed te behandelen Er kan een infectie optreden. Deze wordt met antibiotica behandeld. In de praktijk komen complicaties bij een sondage heel weinig voor.

Resultaat 

In 95% van de gevallen is er bij de sondage een positief resultaat. Het uiteindelijk resultaat is pas na een aantal weken goed te beoordelen. De oogarts neemt drie weken na de operatie telefonisch contact met u op. Wanneer het resultaat onvoldoende is zal een tweede sondage nodig zijn.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: