Opheffen kromstand van de penis
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

De operatie

Deze operatie gaat vaak samen met een besnijdenis. Dit betekent dat uw voorhuid wordt verwijderd. Tijdens de operatie brengt de uroloog de penis kunstmatig in erectie. Vervolgens brengt de uroloog een hechting aan in het deel van het zwellichaam dat is niet aangedaan. Deze hechting zit dus tegenover de plaque. Door de hechting wordt de penis ‘rechtgetrokken’. Deze operatie wordt Nesbitt-operatie genoemd. 

Aan het einde van de operatie wordt de penis nogmaals in erectie gebracht. Dit maakt het mogelijk om het gewenste resultaat te beoordelen. Na de operatie is de penis korter in erectie. De penis wordt zo lang als de kortste zijde van de kromming. Na de operatie wordt de penis rechter, maar niet helemaal kaarsrecht.

Verdoving

Voor de operatie krijgt u een verdoving. Er zijn drie soorten verdoving mogelijk:

  • Algehele verdoving (narcose). Hiervoor krijgt u een infuus in uw arm, waardoor het slaapmiddel wordt toegediend.
  • Plaatselijke verdoving door middel van een ruggenprik. Hierbij wordt alleen uw onderlichaam verdoofd.
  • Een combinatie van een plaatselijke verdoving met een kortwerkend slaapmiddel dat u via een infuus in uw arm krijgt toegediend.

In overleg met u en de anesthesioloog bepalen we welke verdoving voor u geschikt is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: