Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Oefenprogramma na een polsbreuk

U heeft uw pols gebroken en deze is met gips behandeld of u bent aan uw pols geopereerd. U kunt nu beginnen met het hersteltraject. Dat doet u met een oefenprogramma. Hier leggen we dit programma stap voor stap uit.

Waarom een oefenprogramma?

Na een operatie of na het verwijderen van het gips kan uw pols er gezwollen en/of verkleurd uitzien. Ook kan uw pols stijf en pijnlijk aanvoelen. Een oefenprogramma is belangrijk omdat bewegen ervoor zorgt dat de stijfheid, pijn en zwelling van het gewricht minder worden. Voer daarom het oefenprogramma goed en volledig uit. 
Adviezen voor het oefenprogramma: 

  • Tijdens of na de oefeningen kunt u last krijgen van pijn of zwelling van uw pols. Blijf toch dagelijks de oefeningen doen.
  • Krijgt u pijn, dan kunt u eventueel pijnstillers innemen.
  • Het is belangrijk dat u geleidelijk uw hand steeds meer gaat gebruiken bij uw dagelijkse activiteiten. Doe dit altijd in overleg met uw behandelend arts of de handtherapeut.
  • Probeer de oefeningen 5 keer per dag te herhalen. Voer elke oefening 10 tot 15 keer uit.
  • Eventueel kunt u het oefenprogramma samen met een handtherapeut doen. Vraag uw behandelend arts om een verwijzing.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: