Neurostimulatie bij blaasproblemen (PTNS)
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

De behandeling

De verpleegkundige plaatst een zeer dunne naald in uw huid net boven de enkel in een zenuw. Op de binnenkant van uw voet wordt een elektrode geplakt. De naald en de elektrode worden verbonden met een stimulatieapparaat. Dit apparaat activeert de zenuw die in het been zit. 

Tijdens de stimulatie kunt u een tintelend of prikkelend gevoel hebben in het onderbeen. Soms kunt u een scherpe pijn voelen. Zeg het tegen de verpleegkundige als dat zo is. De stimulatie wordt dan verminderd, waardoor de pijn direct verdwijnt. Na de behandeling kunt u even een ongemakkelijk gevoel in uw been of voet hebben. Houd hier rekening mee als u opstaat van de behandelstoel. 

De behandeling duurt 30 minuten. De behandeling wordt twaalf weken lang eenmaal per week uitgevoerd. Het is belangrijk dat u geen enkele behandeling overslaat. Als de behandeling het gewenste effect heeft, wordt in overleg met uw arts het vervolgschema van de behandelingen vastgesteld. 

De behandeling vindt plaats op de Dagverpleging van Rijnstate Velp of Rijnstate Zevenaar. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: