Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Holteronderzoek

In overleg met uw arts heeft u besloten dat u een holteronderzoek krijgt. Hier leest u meer over dit onderzoek. 

Wat is een holteronderzoek? 

Bij dit onderzoek wordt een dag en een nacht lang uw hartritme geregistreerd. Dat wil zeggen dat de elektrische activiteit van uw hart wordt geregistreerd. Een holteronderzoek wordt ook wel een 24-uurs ECG genoemd. ECG is de afkorting van elektrocardiogram. In de praktijk duurt het onderzoek vaak iets korter dan 24 uur. Een holteronderzoek geeft een beeld van uw hartritme in rust en tijdens inspanning.
Tijdens het onderzoek heeft u plakkers (elektroden) op uw borst. Deze elektroden vangen signalen van uw hart op en zenden deze via kabeltjes (leads) naar een apparaatje dat u bij u draagt (de holterrecorder). Tijdens het onderzoek houdt u een dagboekje bij. Aan de gegevens kan uw arts zien hoe uw hart functioneert als u bezig bent met dagelijkse activiteiten. Het onderzoek is pijnloos en u kunt tijdens het onderzoek uw normale werkzaamheden uitvoeren. 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: