Haarnestcyste
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Na de operatie

Pijnklachten

Doordat de wond in de bilspleet zit, heeft u de eerste dagen na de operatie waarschijnlijk pijn als u zit of als u op uw rug ligt. U kunt paracetamol nemen om de pijn te verlichten. De pijnklachten verdwijnen geleidelijk.

Hoe verzorgt u de wond?

Vanaf de dag na de operatie spoelt u de wond twee tot drie keer per dag uit onder de douche. Doe dit ook elke keer nadat u ontlasting heeft gehad. Nadat u gedoucht heeft, kunt u de wond droog deppen of afdrogen met een gaasje. Daarna bedekt u de wond met gaasjes. Deze plakt u vast met pleisters. Het verplegend personeel laat u zien hoe dit gaat. Zo kunt u al na een paar dagen de wond zelf gemakkelijk verzorgen.

Als u moet ontlasten, pers dan zo weinig mogelijk. Zo zorgt u ervoor dat er niet te veel druk op het wondgebied komt. Als u naar huis gaat, krijgt u een recept om verbandmiddelen te kopen.

Het is heel belangrijk om het gebied goed schoon te houden. Daarmee moet u beginnen vanaf de start van de behandeling en u moet ermee doorgaan tot de wond genezen is. Ga hier liever nog langer mee door, om ervoor te zorgen dat de cyste niet terugkomt.

Controleafspraak

Is de wond helemaal of gedeeltelijk gesloten, dan moet u terugkomen naar de polikliniek voor controle. De arts bekijkt dan of de wond goed geneest. U krijgt hiervoor een afspraak mee als u naar huis gaat.

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: