Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Haarnestcyste

Een haarnestcyste is een ontsteking in de huid van de bilnaad. Het wordt ook wel sinus pilonidalis genoemd. De ontsteking begint met een verstopt haarzakje. Het is een holte onder de huid met een open verbinding naar buiten. Deze verbinding kunt u zien als een klein gaatje of een kleine intrekking van de huid en heet een fistel. In de holte zitten soms meerdere haren. Klachten die kunnen ontstaan zijn pijn en afscheiding van vocht en/of bloed.

Een haarnestcyste komt twee keer zo vaak voor bij mannen als bij vrouwen. Hoe het ontstaat is niet duidelijk. Bij sommige mensen is er een relatie met overbeharing in de bilspleet en overgewicht.

Hoe kunnen we u behandelen?

Uw arts kan voorstellen de haarnestcyste chirurgisch te behandelen. De haren kunnen worden verwijderd door middel van lasertherapie. Dit kan nieuwe ontstekingen voorkomen.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Dermatologie via telefoonnummer 088 - 005 5170.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: