Zwangerschapsmasker
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Behandeling van een zwangerschapsmasker

Behandeling met de spot out kit plus

Zwangerschapsmasker kunnen we behandelen met de Spot Out Kit Plus. Dit bestaat uit een masker, Total Recovery cream en een of twee flacons spot out onderhoudscrème. De behandeling zorgt ervoor dat het aanwezige pigment langzaam vervaagt en dat de aanmaak van nieuw pigment wordt geremd. Daarnaast geeft de behandeling uw huid een natuurlijke glans en stimuleert het de aanmaak van collageen. De actieve ingrediënten in de spot out kit zijn Kojiczuur, Azelainezuur, Arbutin, Allantoin, Hexylresorcinol, Niacinamide en vitamine A, C en E.

Wat gebeurt er voor de behandeling

Ter voorbereiding op het spot out masker, behandelen we u ongeveer twee weken voor de behandeling met een peeling om uw huid toegankelijker te maken voor het spot out masker. Meestal wordt u behandeld met een Mandelic Peeling. Als u voor de spot out behandeling komt, draag uw (lange) haren dan vast en draag geen coltrui.

Hoe verloopt de behandeling?

Op de polikliniek brengen we het spot out masker aan op uw gezicht. U krijgt een beetje van dit masker mee naar huis om op de afgesproken tijd nogmaals aan te brengen en in te masseren. Op de afgesproken tijd (vaak later op de avond) haalt u het masker er met water af. Vervolgens brengt u de Total Recovery cream aan. Deze crème gebruikt u zolang er schilfers zichtbaar zijn op uw huid. U mag de crème zo vaak gebruiken als u nodig vindt.

Als de schilfering na vijf tot zeven dagen is gestopt, stopt u met de Total Recovery cream en gaat u twee tot drie keer per dag de spot out onderhoudscrème gebruiken. Dit doet u één maand lang. Daarna smeert u de spot out onderhoudscrème nog twee maanden alleen ‘s ochtends en ‘s avonds. Drie maanden na start van de behandeling brengt u de spot out onderhoudscrème alleen nog ‘s avonds aan. Tussendoor komt u op controle om de voortgang en het resultaat te bespreken.

Wat gebeurt er na de behandeling?

  • Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn en geïrriteerd of trekkerig aanvoelen. Een aantal dagen na de behandeling kan uw huid gaan schilferen.
  • Het is belangrijk om uw huid zoveel mogelijk met rust te laten. Bijvoorbeeld door bij het afdrogen niet teveel te wrijven maar liever te deppen.
  • Gebruik meerdere keren per dag een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger om hypo- en hyperpigmentaties te voorkomen.
  • Vermijd wrijven en krabben bij eventuele korstjes of velletjes. Hierdoor kunnen littekens ontstaan.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!