Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Xanthelasma

Wat zijn xanthelasma?

Xanthelasma palpebrarum zijn goedaardige plaatselijke vetophopingen op en rondom uw oogleden. Xanthelasma zien eruit als platte, gelige bultjes die weinig klachten geven. De bultjes kunnen zacht, vast of kalkachtig zijn. In de loop van de tijd kunnen er meer bultjes ontstaan. Door de opvallende kleur ervaren mensen ze soms als storend.

Waardoor ontstaan xanthelasma?

Xanthelasma ontstaan door een stoornis in de (plaatselijke) vetstofwisseling. Soms zijn de vetbultjes een uiting van een te hoog cholesterol.

Hoe kunnen we xanthelasma behandelen?

De aandoening kan worden behandeld door middel van tri-chloorazijnzuur, elektrocoagulatie en plasmage. Plasmage geeft erg mooie resultaten en heeft als voordeel dat heel precies kan worden bepaald hoe diep de xanthelasma verwijderd moeten worden in tegenstelling tot andere technieken. Xanthelasma kan eventueel ook chirurgisch worden verwijderd, na de behandeling zullen we littekens zichtbaar blijven.

Lees meer over behandeling met plasmage

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: