Wonddrain
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Complicaties

Welke complicaties kunnen voorkomen?

Bij patiënten die met een drain naar huis gaan, komen bijna nooit complicaties (problemen) voor.

  • Uw verpleegkundige vertelt u hoeveel dagen de drain na de operatie mag blijven zitten. Hierna neemt u contact op met de polikliniek en in het weekend of op feestdagen met de afdeling.
  • Soms komt het voor dat het dunne slangetje dat uit de huid komt losschiet van het dikkere slangetje dat met de drainfles verbonden is. Deze slangetjes zitten namelijk in elkaar geschoven. Als dit gebeurt gaat u direct naar de Spoedeisende Hulp van Rijnstate Arnhem.
  • Een enkele keer schiet de drain helemaal los. In dat geval plakt u het draingaatje af met een pleister. Als de wond erg veel vocht blijft produceren, kunt u contact opnemen met de polikliniek of in het weekend met de afdeling. Patiënten die in Zevenaar zijn behandeld, kunnen contact opnemen met de Spoedeisende Hulp in Arnhem.
  • Rond de wond kan er een infectie optreden. Verschijnselen hiervan zijn toenemende roodheid en warmte van de huid, pijn rondom de insteekplaats of vochtlekkage.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: