Seksuele problemen
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand

Behandeling

De seksuoloog gaat in op zowel lichamelijke, psychische als relationele oorzaken en gevolgen van seksuele klachten. Het doel is het vinden van een oplossing voor uw klacht. Zowel informatie en advies als begeleiding en therapie zijn mogelijk. Als u een relatie heeft, wordt u uitgenodigd om samen met uw partner te komen.

Probleem in kaart brengen

In het eerste gesprek maakt u kennis met de seksuoloog en brengt u samen het probleem in kaart. Zo nodig gaat ook (een deel van) het tweede gesprek hierover of volgt er een lichamelijk onderzoek.

Probleem verhelpen

Als het seksuele probleem helder is, krijgt u uitleg over de diagnose, de oorzaken en de factoren die de klachten in stand houden. We kijken naar de lichamelijke, psychosociale en relationele kant van het seksuele probleem. Daarna maakt de seksuoloog met u een plan van aanpak om het probleem te verhelpen. Mocht dit laatste niet mogelijk zijn, dan kijken we hoe u en eventueel uw partner er zo goed mogelijk mee om kan gaan, zodat de seksuele klachten minder problemen geven.

Soms zijn een paar gesprekken met uitleg en adviezen voldoende om zelf het seksuele probleem op te lossen. Soms zijn meer gesprekken nodig. Vaak krijgt u ook oefeningen, leestips en/of opdrachten mee naar huis, die met u worden afgestemd en waarbij uw inzet (en die van uw partner als u een relatie heeft) van groot belang is. In een volgend gesprek vertelt u hoe de opdrachten zijn gegaan en welke drempels u tegen bent gekomen.

Samenwerking

De seksuoloog werkt nauw samen met medisch specialisten, bekkenfysiotherapeuten, specialistisch verpleegkundigen en medisch psychologen. Als het nodig is worden deze bij de behandeling betrokken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: