Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Neonatale gehoorscreening

Wat is een neonatale gehoorscreening?

Neonatale gehoorscreening is een gehoortest waarbij gemeten wordt of een pasgeboren baby voldoende hoort voor een normale spraak- en taalontwikkeling.

Waarom een gehoorscreening?

De KNO arts krijgt een consult aanvraag van de kinderarts. Een gehoorscreening meet het gehoor tot en met de hersenzenuw. Dit in tegenstelling tot het gehooronderzoek bij het consultatiebureau (OAE).

De gehoorscreening

De eerste en eventuele tweede screening wordt gedaan door de doktersassistente van de KNO-poli. In verband met het gebruik van plakkertjes is het wenselijk dat u uw kindje niet insmeert met baby- of massageolie. Het onderzoek verloopt sneller als de baby rustig is. Een vol buikje of een speentje kunnen hierbij helpen.

Op het voorhoofd, in de nek en op de schouder worden drie plakkertjes aangebracht op de huid van de baby. Ook wordt op elk oor een oorkapje geplaatst. Via deze oorkapjes wordt een geluid aangeboden aan elk oor. De plakkertjes zijn via een kabeltje verbonden aan de meetapparatuur, die berekent of er voldoende reactie is op het geluid.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: