Laserbehandeling van het netvlies
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Verloop van de laserbehandeling

Een laserbehandeling van het netvlies vindt plaats op de polikliniek Oogheelkunde in Rijnstate Elst.

Hoe verloopt de voorbereiding?

U krijgt op de polikliniek pupilverwijdende oogdruppels van de assistent(e) zodat uw oogarts het meest optimale beeld heeft. Uw oogarts geef u een verdovingsdruppel en zet een contactglas (vergrootglaasje) op uw oog om het oog stil te houden en beter beeld te krijgen van uw netvlies. Omdat uw oog verdoofd is, merkt u hier nauwelijks iets van. De laserbehandeling duurt meestal 5 tot 20 minuten per oog.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij de behandeling zit u achter een spleetlamp met uw kin in de kinsteun en uw voorhoofd tegen een hoofdband. Het is belangrijk zo goed mogelijk stil te zitten. De laserstraal wordt door het contactglas heen gericht op het gebied dat behandeld moet worden. Tijdens de behandeling ziet u felle lichtflitsen. Dit kan zorgen voor een onaangenaam stekend gevoel in en achter het behandelde oog.

Bij sommige patiënten is de laserbehandeling erg pijnlijk. Soms wordt er dan samen met de oogarts gekozen voor een verdovende injectie bij het oog.

Wat gebeurt er direct na de laserbehandeling?

Na de behandeling bent u even helemaal verblind door het felle licht. Dit trekt binnen een paar minuten bij. De verwijding van de pupil door de druppels houdt 1,5 tot 3 uur aan. Gedurende die periode kunt u niet goed scherp zien.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: