Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Extra informatie voor patiënten die een biventriculaire pacemaker krijgen

Na implantatie van een biventriculaire pacemaker

Na het plaatsen van een biventriculaire pacemaker moet u een nachtje in het ziekenhuis blijven. Daarom plaatsen we u in de loop van de dag of avond over naar de afdeling Hartziekten. Het kan ook zijn dat u direct na de ingreep naar deze afdeling gaat. Op deze afdeling geldt een andere bezoekregeling dan op de Dagbehandeling.

De dag na de ingreep maken we een röntgenfoto om te controleren of de draden van de biventriculaire pacemaker op de goede plaats in het hart liggen.

Implantaatgegevens

Een implantaat is een medisch hulpmiddel dat in uw lichaam is geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heup- of borstprothese, een pacemaker, of platen en schroeven. Wilt u meer weten over uw implantaat of prothese? Kijk dan in uw dossier op Mijn Rijnstate in het menu onder 'Implantaten'.  Hier vindt u informatie als de naam, het type implantaat, het serienummer, en de datum waarop u uw implantaat heeft gekregen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: