Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Aspecifieke pijn op de borst-klachten

U bent opgenomen geweest op de afdeling Eerste Hart Hulp (EHH) van Rijnstate. Daar kreeg u de diagnose ‘aspecifieke pijn op de borst-klachten’. We noemen dat ook wel ‘aspecifieke thoracale klachten’. Hier leest u er meer over.

Wat betekent de diagnose aspecifieke thoracale klachten? 

Aspecifieke pijn op de borst-klachten is geen medische diagnose. Het is een verzamelnaam voor een grote groep van verschillende klachten waar geen duidelijke reden voor is. Zoals pijn, druk of een onprettig gevoel op of in de borstkas, de rug, de hals of de armen. De cardioloog noemt deze klachten vaak ‘pijn op de borst’.

Op de Eerste Hart Hulp (EHH) heeft de cardioloog uitgezocht of uw klachten van het hart kwamen. Daarvoor zijn er verschillende onderzoeken gedaan, zoals een hartfilmpje en bloedonderzoek. Bij deze onderzoeken is er geen probleem van het hart gevonden die deze pijn geeft.

Als de cardioloog denkt dat er een andere oorzaak is voor uw pijnklachten (bijvoorbeeld maagklachten of longziekte), kan het zijn dat er extra onderzoek is gedaan. Bijvoorbeeld een longfoto of extra bloedonderzoek. Ook kan het zijn dat de cardioloog andere artsen gevraagd heeft om mee te denken over deze klachten.

De cardioloog heeft alle uitslagen van de noodzakelijke onderzoeken bekeken. De conclusie van het onderzoek is dat er geen oorzaak gevonden is voor uw klachten. Dan noemen we deze klachten ‘aspecifieke thoracale klachten’, of ‘aspecifieke pijn op de borst-klachten’.

Daarmee bedoelen we niet dat u geen klachten heeft of dat u helemaal niets mankeert. Het betekent alleen dat er op dit moment geen teken is dat er een acuut probleem is. Daarom mag u, met duidelijke instructies, naar huis.

Komen uw klachten terug, of worden ze erger? Overleg dan opnieuw met uw huisarts. In geval van nood belt u het noodnummer 112.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: