Informatie radiologie en nucleaire geneeskunde

MRI van de lever

Binnenkort heeft u een MRI-onderzoek. Uw (huis)arts heeft u verteld waarom dit onderzoek nodig is. In deze informatie leggen wij uit hoe het onderzoek gaat. Lees alle informatie goed door. Het kan zijn dat de uitvoering in uw situatie iets afwijkt.

  • Onder tabblad "Afspraken" ziet u wanneer en waar (in welk ziekenhuis) wij u verwachten.
  • Onder tabblad "Vragenlijsten" kunt u vanaf 14 dagen voor het onderzoek het in te vullen veiligheidsformulier vinden

Let op!

Om het onderzoek optimaal en veilig uit te kunnen voeren is voor dit onderzoek speciale voorbereiding nodig. Neem daarom de voorbereiding goed door.

  • Bij dit onderzoek hoort een veiligheidsformulier (vragenlijst): graag z.s.m. invullen als u via de mail bericht heeft ontvangen dat de vragenlijst voor u klaar staat
  • Neem metaalvrije kleding mee (met lange mouwen en lange pijpen), dat geschikt is om tijdens het MRI-onderzoek te dragen
  • Nuchter komen: vanaf vier uur voor start van het onderzoek mag u niet meer eten of drinken

Als u niet goed voorbereid naar het onderzoek komt, kan het zijn dat het onderzoek niet door kan gaan. 

MRI-onderzoek

MRI is een methode om organen en weefsels in het lichaam zichtbaar te maken.
Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een sterk magnetisch veld en radiogolven (bij een MRI-scan gebruiken we geen röntgenstraling). Er worden signalen in het lichaam opgewekt en opgevangen door een soort antenne. De computer zet deze signalen om in beelden.

Voor het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. Deze tafel schuift voor het maken van de beelden in een soort “tunnel” (met een doorsnede van ongeveer 70 cm), zodat uw buik in het midden van het magnetische veld komt te liggen. De tunnel is aan beide kanten open.

De uitslag

De radioloog beoordeelt de foto's. De uitslag wordt verstuurd naar uw behandelend arts. U spreekt met hem/haar af hoe en wanneer u de uitslag krijgt.

Een week na het onderzoek kunt u zelf de uitslag ook lezen in uw dossier via MijnRijnstate (Dossier > Uitslagen > Radiologie en Nucleaire Geneeskunde).

Afmelden

Als het onderzoek niet door kan gaan, wilt u dit zo spoedig mogelijk aan ons melden?

Vragen

Als u nog vragen heeft, stelt u die dan aan de medewerkers van de afdeling Radiologie.
Zij zullen uw vragen graag beantwoorden.

Telefoonnummer afdeling Radiologie: 088 - 005 6139.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: