Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

MS medicatie via Rijnstate Poli-apotheken

Uw neuroloog heeft in overleg met u een medicijn ter behandeling van Multiple Sclerose (MS) voorgeschreven. Deze medicatie wordt aan u geleverd door Rijnstate Poli-apotheek Arnhem of Elst. Hier vindt u daar meer informatie over en leest u waar u terecht kunt voor vragen.

Als uw neuroloog een recept heeft geschreven kunt u direct naar de Poli-apotheek om uw medicijnen op te halen. De MS medicijnen zijn op voorraad. Zorg ervoor dat u een overzicht van uw medicatie bij u heeft als u naar de Poli-apotheek komt. De apothekersassistent vraagt of u nog andere medicijnen gebruikt en of u een allergie heeft voor bepaalde medicijnen. Ook kijkt de apothekersassistent na of de voorgeschreven medicijnen samen gebruikt kunnen worden met uw andere medicijnen.

Ophalen van uw medicijnen

  • In de Poli-apotheek krijgt u uitleg over het gebruik van uw medicijnen. Krijgt u deze medicijnen via een injectie, dan leggen we u uit hoe u dit moet toedienen. Deze prikinstructie geven we in de Poli-apotheek;
  • U hoeft vanaf nu geen recept meer aan te vragen bij uw arts, de Poli-apotheek beschikt over een doorlopend recept;
  • Een tot twee weken voordat uw medicijnen op zijn neemt de Poli-apotheek contact met u op. We vragen dan hoe het met u gaat en of u bijwerkingen heeft van de medicijnen. Vervolgens maken we een afspraak voor een volgende levering. U beslist zelf of u uw medicatie ophaalt in Poli-apotheek Arnhem of Elst of liever thuisbezorgd krijgt;
  • Hoeveel medicijnen u krijgt van de Poli-apotheek hangt af van de duur van het gebruik, de datum van de eerstvolgende afspraak met de neuroloog en de voorwaarden van uw zorgverzekering;
  • Als u vragen heeft over de levering van uw medicijnen kunt u contact opnemen met de Poli-apotheek. Kijk voor het adres en telefoonnummer bij contact.

We kunnen ook uw andere medicatie meeleveren als u dat prettig vindt. Daarvoor hebben we een recept van uw (huis)arts nodig.

Gegevens uitwisselen met uw eigen apotheek

U kunt medicijnen bij de Rijnstate Poli-apotheek afhalen en daarnaast ook bij uw eigen apotheek blijven. Uitwisseling van gegevens met uw eigen apotheek (in Nederland) gaat via het Landelijk SchakelPunt (LSP). Dit is een besloten en beveiligd computernetwerk voor zorgverleners. Voor deze uitwisseling van gegevens moet u eenmalig toestemming geven, zowel bij uw eigen apotheek als bij de Poli-apotheek. Bij deze uitwisseling van gegevens worden de voorgeschreven privacyregels gevolgd.

Wilt u meer informatie over deze privacyregels? U leest er alles over in de folder ‘Persoonsgegevens, medicijnen en uw privacy’ van de beroepsorganisatie van apothekers KNMP. Vraag hiernaar bij de apotheek.

Niet-gebruikte tabletten, capsules of injecties

Heeft u tabletten, capsules of injecties over die u niet meer mag gebruiken van uw arts? Lever deze dan in bij de Rijnstate Poli-apotheek of uw eigen apotheek. Wij zorgen ervoor dat deze middelen veilig worden vernietigd.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: