Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Injectie in het SI-gewricht

Een injectie in het SI-gewricht is een behandeling met ontstekkingsremmers (corticosteroïden) tegen pijn in de rug. Het SI-gewricht is de verbinding tussen het heiligbeen en het bekken. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Krijgt u de behandeling vergoed?

Op dit moment wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar. Overleg met uw behandelend arts over de kosten en betaling.

Waar vindt de behandeling plaats?

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, in Rijnstate Elst. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip. Een verpleegkundige brengt u naar de behandelkamer en haalt u na afloop van de behandeling ook weer op. U blijft dan nog even ter controle in het Pijncentrum. Als het goed met u gaat, mag u weer naar huis.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal maximaal 15 minuten. De totale tijd die u doorbrengt in het Pijncentrum wisselt van een 30 minuten tot hooguit 2 uur.

Hoe verloopt de behandeling?

U gaat op uw buik liggen op de behandeltafel. Met  röntgenbeelden bepaalt de arts de plaats van de injectie. De huid op de plek van de injectie wordt goed schoongemaakt en plaatselijk verdoofd. Hierna prikt de arts met een naald in uw SI-gewricht. De arts spuit een verdovingsmiddel en een ontstekingsremmend middel in uw SI-gewricht. Bij het inspuiten kunt u even pijn hebben.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Vanaf een paar dagen tot een paar weken na de behandeling merkt u of uw pijnklachten minder zijn geworden. Soms wordt de pijn niet minder. Dan wordt dezelfde behandeling herhaald of u krijgt een andere behandeling. Tijdens een controleafspraak bespreekt de verpleegkundige of de specialist met u of u nog een behandeling nodig heeft.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: