Aandoening, behandeling en onderzoek
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Injectie in het SI-gewricht

Een injectie in het SI-gewricht is een behandeling met ontstekingsremmers (corticosteroïden) tegen pijn in de rug. Het SI-gewricht is de verbinding tussen het heiligbeen en het bekken. U heeft samen met uw arts besloten dat u deze behandeling krijgt.

Krijgt u de behandeling vergoed?

De Zorgverzekeringswet 2016 is gewijzigd. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar deze behandeling niet meer vergoed. Bij het Pijncentrum kunt u deze behandeling krijgen. De kosten moet u dan wel zelf betalen. Wilt u weten wat deze behandeling kost? Bekijkt u dan de prijslijst op onze website: www.rijnstate.nl/onverzekerdezorg.

Waar vindt de behandeling plaats?

Deze behandeling doen we in het Pijncentrum, op de eerste etage van Rijnstate Velp. U meldt zich hier op het afgesproken tijdstip. Een verpleegkundige brengt u naar de behandelkamer en haalt u na afloop van de behandeling ook weer op. U blijft dan nog even ter controle in het Pijncentrum. Als het goed met u gaat, mag u weer naar huis.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling zelf duurt meestal maximaal vijftien minuten. De totale tijd die u doorbrengt in het Pijncentrum wisselt van een half uur tot hooguit twee uur.

Hoe verloopt de behandeling?

U gaat op uw buik liggen op de behandeltafel. Met behulp van röntgenbeelden bepaalt de arts de plaats van de injectie. De huid op de plek van de injectie wordt goed schoongemaakt en plaatselijk verdoofd. Hierna prikt de arts met een naald in uw SI-gewricht. De arts spuit een verdovingsmiddel (ropivacaïne) en een ontstekingsremmend middel (depo-medrol®) in uw SI-gewricht. Bij het inspuiten kunt u even pijn hebben.

Wat is het resultaat van de behandeling?

Vanaf een paar dagen tot een paar weken na de behandeling merkt u of uw pijnklachten minder zijn geworden. Soms wordt de pijn niet minder. Dan wordt dezelfde behandeling herhaald of u krijgt een andere behandeling. Tijdens een controleafspraak bespreekt de verpleegkundige of de specialist met u of u nog een behandeling nodig heeft.

Onze specialismen

voor deze aandoening
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: