Aandoening, behandeling en onderzoek
2 medewerkers in gesprek met patient

EMDR voor enkelvoudige traumabehandeling

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor mensen die blijvend last ondervinden van de gevolgen van een ingrijpende ervaring, zoals een ongeval, misbruik of geweld. Aanvankelijk was EMDR bedoeld voor mensen met een Post Traumatische Stres stoornis (PTSS), maar steeds vaker worden ook beladen beelden van mensen met paniek, psychosen en pijn hiermee behandeld.

Hoe ziet EMDR eruit?

Het vastgelopen verwerkingsproces wordt weer op gang geholpen door het terughalen van de ingrijpende ervaring. Tegelijkertijd richt u zich op een aangeboden zintuiglijke prikkel, zoals een piepje of het volgen van de hand. Het is de bedoeling dat een stroom van associaties wordt opgeroepen in dit proces. Gedachten, gevoelens, sensaties of beelden komen op en verdwijnen, waardoor de lading van de herinnering haar kracht verliest en een betere plek kan innemen.

Praktische informatie

Drie therapeuten binnen de afdeling Psychiatrie kunnen deze behandelvorm aanbieden. Uw behandelend psychiater bepaalt of deze vorm van therapie voor u geschikt is.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: