Rijnstate Arnhem
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Naast Rijnstate Arnhem staat de zusterflat, die begin jaren zestig is gebouwd. In de flat woonden verpleegkundigen die in opleiding waren in het toenmalige Gemeenteziekenhuis. Op 25 mei 1966 opende  burgemeester Matser de flat door goudvissen los te laten in de vijver die er toen omheen lag. In het 14 verdiepingen tellende gebouw met 215 kamers woonden eerst alleen zusters en vanaf begin jaren zeventig ook broeders die in opleiding waren. 

Zusterflat Arnhem De zusterflat in oude tijden. Foto: Anita van Huet.

Omdat het gebouw van de gemeente was, werden er tijdelijk ook politieagenten in opleiding gehuisvest. Nadat Rijnstate door fusies ontstond in de jaren negentig, werd de flat gebruikt voor kantoorpersoneel. 

Sloop van de flat

De zusterflat wordt eind 2019 gesloopt. Sinds juli 2019 staat het gebouw leeg. Ter gelegenheid van de sloop halen een aantal oud-bewoners herinneringen op aan de tijd dat ze in de flat woonden:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: