Rijnstate controleert patiënten en bezoekers op klachten van het coronavirus



Vanaf woensdag 29 april controleren we bij de ingang of patiënten, begeleiders en bezoekers klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Als het nodig is, krijgt de patiënt een mondneusmasker op voordat hij het ziekenhuis binnengaat. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als ze klachtenvrij zijn en de patiënt niet zelfredzaam is. Zo proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.

Om goed voorbereid te zijn op de patiëntenstroom belt de polikliniek van Rijnstate de patiënt met een afspraak een dag van te voren om te vragen naar klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Bij patiënten met een afspraak voor een operatie is dit 48 uur van te voren.

Bevestigingsmail aan patiënt en toegangskaart

Nieuw is dat patiënten een bevestiging van het telefoongesprek per e-mail ontvangen. Voordat ze het ziekenhuis ingaan, moeten zij met deze e-mail (geprint of via de mobiel) eerst naar het centrale controlepunt (bij Rijnstate Arnhem) of de receptie (andere locaties). Hier krijgen mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus een mondneusmasker en een oranje toegangskaart. Patiënten die geen klachten hebben krijgen een groene toegangskaart. Alle patiënten laten vervolgens de toegangskaart zien aan de beveiliger bij de hoofdingang van het ziekenhuis en ontsmetten de handen met desinfectiemiddel.

De patiënten die een mondneusmasker hebben gekregen, moeten dit gedurende hun hele bezoek aan het ziekenhuis blijven dragen.

Iedereen zonder bevestigingsmail vragen we  eerst naar mogelijke klachten.

Patiënten zo veel mogelijk alleen naar het ziekenhuis

Doordat Rijnstate in het ziekenhuis maatregelen heeft genomen om 1,5 meter afstand te houden, is er minder ruimte beschikbaar, bijvoorbeeld in de wachtkamers. We vragen de patiënt daarom zoveel mogelijk alleen naar het ziekenhuis te komen. Is het echt nodig dat er iemand mee naar binnen gaat, dan mag dit alleen als de patiënt niet zelfredzaam is en de begeleider geen klachten heeft. Ook de begeleider moet eerst langs het Controlepunt om de vragen over eventuele klachten te beantwoorden.

Andere locaties

Na de eerste ervaringen in Rijnstate Arnhem worden ook centrale controlepunten ingericht in Rijnstate Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid. Tot die tijd worden ook hier patiënten met een afspraak een dag van te voren gebeld en gevraagd naar klachten die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Patiënten die mogelijk besmet blijken te zijn met het coronavirus moeten een mondneusmasker ophalen bij de receptie.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: