Extra maatregelen Rijnstate afspraken poliklinieken en electieve ingrepen



Naar aanleiding van de extra maatregelen rondom het coronavirus vanuit het kabinet en de beperkte beschikbaarheid van materialen in ons ziekenhuis, is besloten dat we per direct extra maatregelen nemen.

Afschaling afspraken poliklinieken

Alle poli-afspraken worden telefonisch of via videoconsult gedaan of uitgesteld, tenzij er een zwaarwegende reden is om de patiënt op de polikliniek te laten komen. De medisch specialist is hier leidend in. Dit geldt ook voor poliklinische diagnostiek. Daarnaast worden zoveel mogelijk poliklinische ingrepen afgezegd of uitgesteld. Alleen (semi)spoedingrepen vinden plaats.

Afschaling endoscopische behandelingen

Voor de poliklinieken MDL, KNO, Longgeneeskunde en Urologie doen we vanaf dinsdag 17 maart 2020 alleen nog scopie-onderzoeken/-behandelingen die spoed hebben.

Afschaling electieve ingrepen

Om de volgende redenen:

  1. om volgens de landelijke oproep onnodige contacten zoveel mogelijk te vermijden
  2. om infectierisico’s bij kwetsbare patiënten zoveel mogelijk te voorkomen
  3. om ons voor te bereiden op opschaling van de Intensive Care
  4. ter bescherming van onze medewerkers
  5. ter besparing van materiaal

is besloten om:

  • Alle OK’s in Zevenaar af te zeggen
  • Alle OK’s in Velp af te zeggen
  • De uitstelbare electieve zorg in Arnhem te stoppen 

Let op: op dinsdag 17 maart 2020 gaan de geplande operaties nog wel door. Vanaf woensdag 18 maart 2020 gaat genoemde verdere afschaling van electieve ingrepen in werking. Vanaf dinsdag worden patiënten afgebeld.

Afdeling Radiologie in Rijnstate Arnhem-Zuid tijdelijk gesloten

Vanaf woensdag 18 maart 2020 sluiten we de afdeling Radiologie in Rijnstate Arnhem-Zuid tot nader bericht. In Rijnstate Arnhem (Noord) en Rijnstate Zevenaar is diagnostisch onderzoek nog wel mogelijk. Wel vragen we u om terughoudend te zijn met aanvragen voor diagnostiek. Noodzakelijke zorg wordt geleverd, spoed graag in overleg. 

Patiënten voor Eerste Hart Hulp

Bij het aanmelden van patiënten voor onze Eerste Hart Hulp vragen wij u na te vragen of de patiënt voldoet aan de casusdefinitie Coronaverdacht. Het zou fijn zijn als u deze informatie voor ons paraat heeft. Dit zal niet gebruikt worden om patiënten te weren, maar wel om intramuraal de patiënt zo veilig mogelijk op te kunnen vangen. Wij rekenen op uw hulp.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: