Laatste informatie over het coronavirus

Omzetten röntgenfoto naar sensitiever onderzoekSoms komt het voor dat een radioloog een onderzoek dat u als huisarts heeft aangevraagd, ter plaatse omzet naar een sensitiever onderzoek, bijvoorbeeld een CT-scan in plaats van röntgenfoto. Dit vindt u terug in het verslag van de radioloog.

In de Eerste-tweedelijnscommissie is gesproken over deze omzetting en aangegeven dat huisartsen hiervan graag op de hoogte willen worden gebracht, omdat dit behulpzame informatie kan zijn voor toekomstige aanvragen en om goed geïnformeerd te zijn over de patiënt. Daarom vindt u hiervan altijd een terugkoppeling in het verslag van de radioloog.

Informatie naar de patiënt

De laborant informeert de patiënt voordat het gewijzigde onderzoek plaatsvindt, waarom er een ander onderzoek nodig is en en wat de  eventuele gevolgen hiervan zijn voor het eigen risico. We besteden aan dit onderwerp ook aandacht op onze wachtkamer-tv.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: